Do’s & Dont’s in het Verenigd Koninkrijk m.b.t. drones

Home/Informatie/Do’s & Dont’s in het Verenigd Koninkrijk m.b.t. drones

Do’s & Dont’s in het Verenigd Koninkrijk m.b.t. drones

Do’s & Dont’s in het Verenigd Koninkrijk m.b.t. drones. Met de stijgende populariteit van drones neemt het aantal drones – en daarmee ook het gebruik – in het Verenigd Koninkrijk sterk toe.

Regelgeving
Ieder land hanteert hanteert een individuele regelgeving met betrekking tot het – persoonlijk en zakelijk – vliegen met drones. In sommige landen, denk bijvoorbeeld aan Zuid-Afrika, geldt een totaal verbod op het vliegen met drones, andere landen hebben een strikte regelgeving omtrent het gebruik van drones.

Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk gelden ook specifieke regels waar je als dronevlieger aan moet voldoen om te kunnen vliegen met een onbemand vliegtuigje. De website Dronebuilders.co.uk maakte een infographic met alle ‘Do’s & Dont’s’ op het gebied van vliegen met drones.

Ook in Nederland dien je rekening te houden met regels voordat je gaat vliegen met je drone. De website Veilig Vliegen presenteert de regelgeving op een toegankelijke manier. Naast een kleurrijke presentatie van de regels, vind je ook tips voor beginners, een kaart met No Fly Zones en een checklist voor dronepiloten.

drones_uk02

By | 2016-11-29T19:06:15+00:00 februari 9th, 2016|0 Comments

Leave A Comment