Drone vs McLaren race in Dubai

Home/Videos/Drone vs McLaren race in Dubai

Drone vs McLaren race in Dubai

Bekijk dit geweldige filmpje van een Drone vs McLaren race in Dubai. Drone racen is de nieuwste sport die in rap tempo wint aan populariteit. Piloten besturen de drones via een controller, daarnaast dragen ze een bril waarmee ze het beeld kunnen zien vanuit de drone. De drones zijn speciaal gebouwd voor deze race en kunnen een snelheid behalen van meer dan 120 kilometer per uur. Drone racen combineert de opkomst van ‘first person flight’ en de sensatie van het racen. Zeker in Amerika neemt deze sport een grote vlucht.

Maar om het een mainstream sport te maken duiken er steeds meer events op. Zo ook de eerste World Drone Prix, gehouden in Dubai. Met zo’n 1 miljoen dollar aan prijzengeld hebben er al meer dan 100 teams van over de hele wereld zich aangemeld.

De Drone Racing League is een wereldwijd kampioenschap aan het opbouwen vergelijkbaar met Formule 1. Grootschalige evenementen, exotische locaties en race bestemmingen met piloten die strijden voor de hoofdprijs en natuurlijk die felbegeerde titel van wereldkampioen. De races vinden plaats op driedimensionale banen waarbij het onmogelijk is om met een ander vliegend voorwerp te racen. De verschillende locaties bestaan uit grote stadia, verlaten winkelcentra en grote bezienswaardigheden.

Er hebben al verschillende grote evenementen plaatsgevonden om de Drone Racing League onder de aandacht te brengen en te presenteren aan bezoekers. Om dit te doen wordt er bij elke race gebruik gemaakt van eigen technologie en de meest geavanceerde sportvideografie. Als promo is onderstaande spectaculaire video gebruikt, een McLaren 650s van de politie uit Dubai die het opneemt tegen een drone. Ze strijden tegen elkaar in de straten van Dubai, en passeren een aantal herkenbare bezienswaardigheden van de stad als een reeks van checkpoints.

Wil jij beginnen met FPV vliegen, kijk dan naar onze JJRC H11D of JJRC H6W, dit zijn FPV drones met live beeld. Klik op onderstaande video om de Drone vs McLaren race in Dubai promo te bekijken.

By | 2016-11-29T19:06:14+00:00 maart 4th, 2016|0 Comments

Leave A Comment