DroneCatcher vangt drone met schietnet

Home/Videos/DroneCatcher vangt drone met schietnet

DroneCatcher vangt drone met schietnet

DroneCatcher vangt drone met schietnet. Fictie? Zeker niet! In de video is te zien dat de DroneCatcher de lucht in wordt gebracht en in de richting van een andere drone, een phantom drone, wordt gevlogen. Door middel van de camera die onder de drone hangt kan een schietnet op de te vangen drone worden gericht. De bestuurder van de DroneCatcher geeft vervolgens opdracht om het schietnet af te schieten, waarna het net zich om de drone vouwt en de drone hierin verstrikt raakt. Om de gevangen drone niet te beschadigen, klapt er een parachute uit voor een zachte landing.

DroneCatcher vangt drone met schietnet – Delft Dynamics

Afgelopen week heeft Delft Dynamics een succesvolle test uitgevoerd, waarbij een drone is uitgeschakeld vanuit een ander onbemand vliegend platform, de ‘DroneCatcher’. Deze test is uitgevoerd in het kader van de SBIR “Bescherming tegen onbemande mobiele systemen”. Na detectie van een ongewenst systeem wordt de DroneCatcher in de lucht gebracht en richting het ongewenste systeem gevlogen. Met behulp van een camera aan boord wordt het schietnet op het systeem gericht, waarna vanaf de grond het commando gegeven wordt om een schietnet af te schieten. De drone raakt verstrikt in het net en valt direct naar de grond.

Technologie

De technologie wordt mede gesteund door de overheid middels een subsidie. Onbemande systemen zijn tegenwoordig relatief goedkoop en eenvoudig te kopen. Een typisch voorbeeld hiervan is een ‘onbemand vliegtuig’ of ‘drone’. Een dergelijk systeem kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de openbare orde te verstoren of om verboden goederen binnen te smokkelen in een afgesloten omgeving zoals een vliegveld. Het ministerie van Veiligheid en Justitie is, samen met de Koninklijke Marechaussee en de Nationale politie op zoek naar innovatieve oplossingen die gebruikt kunnen worden ter bescherming tegen deze mobiele systemen. Zij denkt hierbij bijvoorbeeld aan oplossingen die de besturing gecontroleerd overnemen, het systeem storen of misleiden of de locatie van de bestuurder van het systeem aangeven. Echter, ieder ander onderdeel van een oplossing dat bijdraagt aan de detectie, identificatie of het gecontroleerd verwijderen van een onbemand systeem is welkom. Meer informatie: SBIR Bescherming tegen onbemande mobiele systemen.

DroneCatcher vangt drone met schietnet video:

By | 2016-11-29T19:06:13+00:00 april 6th, 2016|0 Comments

Leave A Comment