Het Parool interviewt Koopjedrone

Home/Nieuws/Het Parool interviewt Koopjedrone

Het Parool interviewt Koopjedrone

Naar aanleiding van de recente berichtgeving over de gevaren voor kinderen en het vliegen met drones, werd Koopjedrone gebeld door Het Parool voor een reactie. Deze reactie is gepubliceerd in de rubriek ‘Aldus’ in Het Parool van donderdag 3 december jongstleden.

Het Nederlands Oogheelkundig Genootschap waarschuwt voor de gevaren van drones. Oogarts Tjeerd de Faber heeft al twee kinderen behandeld die op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren en oogletsel opliepen doordat ze een drone in hun gezicht kregen. Bij een van die kinderen is het oog gehecht, nadat een drone er dwars doorheen was gegaan: “Hij zal de rest van zijn leven wazig blijven zien.”

De Faber wil ouders waarschuwen: “Ik denk mensen zich onvoldoende realiseren wat het kan betekenen als zo’n propeller dwars door je oog gaat.” Ook Koopjedrone heeft de veiligheid (en zeker voor kinderen) hoog in het vaandel staan. Vandaar dat wij al onze drones eerst afstellen en kalibreren voordat we ze verzenden. Tevens levert Koopjedrone als enige in Nederland een extra document mee bij elke drone met meer dan 25 handige tips.

Ook de overheid heeft een aantal regels opgesteld voor het vliegen met drones, meer informatie is HIER te vinden.

Oogarts01

By | 2016-11-29T19:06:18+00:00 december 4th, 2015|0 Comments

Leave A Comment