Koopjedrone sponsort Carnavalsvereniging de Sliertjes

Home/Nieuws/Koopjedrone sponsort Carnavalsvereniging de Sliertjes

Koopjedrone sponsort Carnavalsvereniging de Sliertjes

Ook dit jaar kiezen we weer een aantal sponsordoelen en deze keer: Koopjedrone sponsort Carnavalsvereniging de Sliertjes uit Eemnes. 44 jaar geleden bestond bij diverse mensen in Eemnes het verlangen om te komen tot een georganiseerd carnaval. De zotten van weleer gingen rond een tafel zitten met als resultaat de geboorte van de plaatselijke carnavalsvereniging: De Sliertjes. Na een bescheiden start om in de Eemnesser gemeenschap deze vorm van ontspanning gestalte te geven groeiden de Slierten uit tot een ‘perfect’ georganiseerde vereniging.

De eerste Prins was Jan Rooyakkers, een uit Brabant naar Eemnes geĆ«migreerde carnavalist. Begonnen de Slierten gewoontegetrouw op de 11e van de 11e met de uitverkiezing van de Prins in ‘De Vleermuis’, via het de week daarop gevierde Prinsenbals sloten ze de eerste helft van het carnavalsseizoen af. Met menige nieuwjaarsreceptie begonnen ze dan weer monter aan het 2e deel, alras gevolgd door het Boerenkielenbal in de maand januari, het Grote Carnaval in februari en de Dweilavond in maart. Door de jaren heen hebben via de Sliertjes heel wat vrienden en kennissen kennis kunnen maken met het Eemnesser carnaval en hebben velen bonte avonden beleefd. Velen hebben avonden kunnen genieten van hun pilsje voor aan de bar of op het biljart bij ‘Saase’ terwijl achter in de zaal het feestgedruis volop werd ontwikkeld.

Elk jaar wordt er De Fidelcourant gemaakt door vrijwilligers, in deze editie op pagina 26 staat de advertentie van Koopjedrone. Je kan De Fidelcourant lezen via de volgende link: De Fidelcourant.

desliertjes_2015-2016

By | 2016-11-29T19:06:16+00:00 januari 27th, 2016|0 Comments

Leave A Comment