Loon Copter drone kan zwemmen én vliegen

Home/Geen categorie/Loon Copter drone kan zwemmen én vliegen

Loon Copter drone kan zwemmen én vliegen

De Loon Copter drone kan zwemmen én vliegen tegelijk, ontstaan uit de Drones for Good Award, een initiatief uit de Verenigde Arabische Emiraten. In het leven geroepen om met drone innovaties het leven van mensen te verbeteren. De nieuwe Loon Copter is een dergelijke innovatie. Hij is namelijk in staat om te vliegen én te zwemmen, en kan daardoor zeer nuttig zijn bij bijvoorbeeld reddingsacties.

Loon Copter
Loon Copter, dat is de naam van de nieuwe innovatieve drone. De onbemande vliegende duiker is in staat om zowel te vliegen als te zwemmen. Dit is mogelijk doordat de drone over 4 rotoren beschikt en deze omzet in een soort stuwmotoren wanneer hij in het water landt.

Prototype
Er is door wetenschappers van Oakland University al een prototype ontwikkeld van de Loon Copter. De drone is op dit moment in staat om tot een diepte van een aantal meter te zwemmen. Daarbij is het mogelijk om videobeelden op te nemen. Het is echter niet mogelijk om live videobeelden op te nemen, aangezien het water deze signalen tegenhoudt.

Mogelijkheden
Indien het prototype verder wordt uitgewerkt, zijn er in de toekomst vele mogelijkheden voor de Loon Copter. Het onbemande vliegtuigje kan bijvoorbeeld ingezet worden bij reddingsacties en inspecties.

Drones for Good Award
De Loon Copter is één van de 10 semi-finalisten voor de Drones for Good Award 2016. Deze finales vinden plaats van 4 t/m 6 februari 2016 in Dubai. De competitie is bedoeld om innovatieve technologieën van civiele drones te gebruiken om het leven van mensen te kunnen verbeteren.

By | 2016-11-29T19:06:15+00:00 februari 1st, 2016|0 Comments

Leave A Comment