Ocuair Enduro 1 drone steekt succesvol het Kanaal over

Home/Nieuws/Ocuair Enduro 1 drone steekt succesvol het Kanaal over

Ocuair Enduro 1 drone steekt succesvol het Kanaal over

Het Britse Ocuair heeft een drone ontwikkeld die het Kanaal in één keer is overgevlogen. Het ging om een vlucht van 34 km, de langste afstand die een quadcopter ooit in een keer heeft afgelegd. De poging vond plaatst vanaf Wissant, Noord-Frankrijk richting Dover.

Ocuair Enduro 1
Het is Ocuair gelukt om een drone in één keer het Kanaal te laten oversteken. Het team, onder leiding van Richard Gill, verlegt hiermee de grenzen wat betreft lange-afstandsvluchten met drones. Door de vlucht tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk succesvol af te leggen, slaagt Ocuair er in om dat te doen wat voorheen als onmogelijk werd beschouwd. Voor de vlucht is een speciale drone ontwikkeld, de Enduro 1.

Recordpoging drone-vlucht
Tijdens de recordpoging vloog Richard Gill de Ocuair drone van een strand in Wissant, Noord-Frankrijk naar Dover. De vlucht nam ongeveer 69 minuten in beslag. Er werd een afstand van 34 km afgelegd met een constante snelheid van 8 meter/seconde (ongeveer 28 km/uur). Gill en zijn team volgde de Enduro 1 vanaf een boot die zich te allen tijde binnen 500 meter van de drone bevond. In Dover werd er een stuk strand afgezet waar de drone vervolgens veilig kon landen.

ocuair_enduro1_drone_english_channel_team

Specificaties drone
Om het Kanaal succesvol over te steken heeft Ocuair een speciale drone ontwikkeld. Richard Gill is overtuigd van de kracht van deze Enduro 1 en was er van overtuigd dat het hen ging lukken de 34 kilometer te overbruggen. “We hebben uitsluitend de beste onderdelen gebruikt om de drone te bouwen dus ik wist zeker dat het ons ging lukken. Tijdens testvluchten is het ons al gelukt om 39 km binnen 90 minuten af te leggen, dus ik maakte me geen zorgen over de accuduur”, aldus Gill.

• Type: quadcopter/multi-rotor
• Diameter: 1180 mm
• Lengte: 870 mm
• Accu: 2 x 6S 22000mAh 22.2V
• Maximaal gewicht: 8,2 kg
• Controller: DJI Naza M V2 Autopilot

ocuair_world_record_drone_flight_english_channel_enduro1_team

Drijfveer
Ocuair’s motivatie om een drone te ontwikkelen die een dergelijk lange afstand kan overbruggen is duidelijk. “Kleine, onbemande luchtvaartuigjes zijn de toekomst van de luchtvaartindustrie. Ik wilde kijken of we iets konden doen waarmee we de bestaande technologie een nuttige impuls kunnen geven. Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop wat betreft drone-regelgeving en het leek me een goed idee om te wereld te laten zien dat we ook koploper kunnen zijn op het gebied van commerciële drone toepassingen”, aldus Gill. Het project kreeg officiële toestemming van zowel de Britse CAA (Civil Aviation Authority) als de Franse DGCA (Directorate General for Civil Aviation).

Ocuair
Het Britse bedrijf Ocuair is een zakelijke drone-operator met toestemming om drones voor commerciële doeleinden in te zetten. Het bedrijf heeft 3 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en kan zo het hele land voorzien van indrukwekkende drone-diensten, zowel op het gebied van fotografie als video.

Gaat het Kanaal overvliegen je nog net wat te ver? Begin dan eens met een drone van Koopjedrone om te leren vliegen. Kijk op de drone pagina om alle modellen te bekijken.

By | 2016-11-29T19:06:14+00:00 februari 17th, 2016|0 Comments

Leave A Comment