Rijkswaterstaat zet drones in voor verkeersmanagement

Home/Nieuws/Rijkswaterstaat zet drones in voor verkeersmanagement

Rijkswaterstaat zet drones in voor verkeersmanagement

Rijkswaterstaat start met een experiment waarbij drones worden ingezet ter ondersteuning van verkeersmanagement. Met behulp van de drones wil Rijkswaterstaat de filevorming beperken, incidenten sneller oplossen en nog actuelere verkeersinformatie bieden.

Rijkswaterstaat zet voor het eerst drones in bij het operationeel verkeersmanagement. Dit is één van de initiatieven waarmee minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) de ontwikkeling van innovatieve technieken stimuleert voor een betere mobiliteit.

Rijkswaterstaat zet drie mobiele teams in met elk een drone die vanaf 40 start- en landingsplaatsen kunnen opereren. Vanuit de verkeerscentrale in Rhoon worden op basis van de camerabeelden van de drones de weginspecteurs aangestuurd en omleidingen ingezet. Zo dragen de drones bij aan het beperken van filevorming, het sneller oplossen van incidenten en het bieden van nog actuelere verkeersinformatie.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de markt met als doel om innovatie van verkeersmanagement aan te jagen. De verkeerscentrales van Rijkswaterstaat vervullen een sleutelrol in verkeersmanagement. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Zo kunnen slimme camera’s routinetaken overnemen, zoals het openen en sluiten van spitsstroken.

rijkswaterstaat_verkeersmanagement2

By | 2016-11-29T19:06:16+00:00 januari 19th, 2016|0 Comments

Leave A Comment