Tips voor veilig vliegen bij koude temperaturen

Home/Informatie/Tips voor veilig vliegen bij koude temperaturen

Tips voor veilig vliegen bij koude temperaturen

Vliegen met drones in de winter kan erg leuk zijn, maar vliegen bij koude temperaturen kan er ook voor zorgen dat je drone onverwachts uit de lucht komt vallen. Het is dan ook belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer je toch besluit een winterse vlucht met je drone te maken.

Drones krijgen hun stroom van LiPo accu’s. Dezelfde accu’s die ook gebruikt worden in de meeste hedendaagse smartphones. Deze accu’s zijn gevoelig voor omgevingstemperaturen die ervoor kunnen zorgen dat de accu plotseling snel leeg raakt. Wanneer een drone met een LiPo accu wordt blootgesteld aan kou onder de 15°C of aan zeer warme temperaturen, dan zakt het voltage dat de accu af geeft.

Door de plotselinge daling in het voltage verliest de accu kracht en dit kan catastrofale gevolgen hebben tijdens het vliegen van je drone. Het kan ervoor zorgen dat de motoren niet goed meer draaien waardoor de drone uit de lucht komt vallen.

Wil je toch gaan vliegen ondanks de koude weersomstandigheden dan is het belangrijk dat je goed voorbereid aan je vlucht begint. Zorg dat je batterij volledig is opgeladen voor je gaat vliegen. Warm daarnaast de batterij voor de vlucht goed op. Dit kan je doen door een speciale batterij verwarmer of door de drone eerst op een lage hoogte te laten hoveren boven de grond. Een drone kopen is dus goed mogelijk in dit koude jaargetijde!

koudweer02

By | 2016-11-29T19:06:18+00:00 december 15th, 2015|0 Comments

Leave A Comment