Vader en zoon racen door het park met FPV drones

Home/Videos/Vader en zoon racen door het park met FPV drones

Vader en zoon racen door het park met FPV drones

Een supercool filmpje waarbij vader en zoon racen door het park met FPV drones. In 1 take opgenomen. Vader en zoon doen mee met diverse wedstrijden. De drone die in beeld is heeft geen opname camera, de andere drone is wat zwaarder en heeft een GoPro aan boord. Drone racen is de nieuwste sport die in rap tempo wint aan populariteit. Piloten besturen de drones via een controller, daarnaast dragen ze een bril waarmee ze het beeld kunnen zien vanuit de drone. De drones zijn speciaal gebouwd voor deze race en kunnen een snelheid behalen van meer dan 120 kilometer per uur. Drone racen combineert de opkomst van ‘first person flight’ en de sensatie van het racen. Zeker in Amerika neemt deze sport een grote vlucht.

De Drone Racing League is een wereldwijd kampioenschap aan het opbouwen vergelijkbaar met Formule 1. Grootschalige evenementen, exotische locaties en race bestemmingen met piloten die strijden voor de hoofdprijs en natuurlijk die felbegeerde titel van wereldkampioen. De races vinden plaats op driedimensionale banen waarbij het onmogelijk is om met een ander vliegend voorwerp te racen. De verschillende locaties bestaan uit grote stadia, verlaten winkelcentra en grote bezienswaardigheden.

Het World Drone Prix in Dubai wordt gezien als de eerste internationale krachtmeting voor drone-racers. De races werden gehouden met zogenoemde ‘first-person view’-drones. De piloten kijken met het toestel mee met een speciale bril en konden zo zien waar ze vlogen tijdens het afleggen van proeven. Er deden tachtig teams mee aan het evenement dat bestond uit voorronden en finaleronden. Het Nederlandse team SQG haalde eerder deze week de finale. Daarin werd door de vier beste teams om het goud gestreden. Hoewel het Nederlandse team bij de eerste paar ronden aan kop ging, gooide een klein stuurfoutje roet in het eten. Bij een pitstop landde de Nederlandse drone op een verkeerde plek. Dat betekende diskwalificatie en de vierde plek.

Wil jij beginnen met FPV vliegen, kijk dan naar onze JJRC H11D of JJRC H6W, dit zijn FPV drones met live beeld.

Vader en zoon racen door het park met FPV drones:

By | 2016-11-29T19:06:14+00:00 maart 25th, 2016|0 Comments

Leave A Comment